Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.02.2022

MPSV vypne program Antivirus

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vypne od prvního března program Antivirus a další opatření na podporu zaměstnanců v souvislosti s pandemií covidu-19.

Ministerstvo se rozhodlo vypnout i poslední části programu Antivirus, který vyplácel podporu pro zaměstnance v karanténě. „Předpokládáme, že z hlediska vývoje pandemické situace není nutné nechávat tyto nástroje v účinnosti. Pokud by bylo potřeba, jsme připraveni je aktivovat,“ uvedl šéf MPSV Marian Jurečka.

Program Antivirus vyplácel příspěvky zaměstnavatelům na náklady na zaměstnance, kteří skončili v karanténě a izolaci či kteří zůstali na překážkách kvůli komplikacím způsobeným pandemií. Podle ministerstva program ochránil přes milion pracovních míst. Stát utratil na program během bezmála dvou let na 51 miliard korun, z nichž polovina šla firmám s 50 a méně zaměstnanci.

Od prvního března už nebudou k dispozici navýšení nemocenské dávky pro zaměstnance v izolaci či karanténě, takzvaná izolačka, a rozšířené, takzvané krizové, ošetřovné.

Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…