Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.10.2019

Mustier: záporné sazby se promítnou do bankovních služeb

Záporné sazby na bankovním trhu se promítnou do sazeb aplikovaných pro klienty. Oznámil to Ceo bankovní skupiny UniCredit Jean-Paul Mustier.

Spekulace, že by UniCredit mohla promítnout záporné sazby do podmínek pro klienty, potvrdil šéf skupiny UniCredit pro francouzskou stanici Bfm Business. «Negativní sazby budou promítnuty do podmínek pro klienty s vklady přesahujícími sto tisíc eur od roku 2020», uvedl Mustier. Mustier zároveň nevyloučil, že limit by mohl být i vyšší než sto tisíc eur. Menších střadatelů se tak změna podmínek zcela určitě nedotkne. «Je potřeba ochránit nejzranitelnější klienty bank, jejichž vklady jsou pod bankovní garancí», dodal Mustier. Podle ekonomického deníku Il Sole 24 Ore by příklad UniCredit mohly následovat i další italské banky.

UniCredit však nechce ochudit své velké klienty. Proto jim nabídne alternativní možnosti držení vkladů. «Klientům nabídneme řešení, která jsou alternativou vkladům na běžný účet, například investice do měnových fondů bez přirážek», uvedl Ceo skupiny UniCredit. Cílem je nabídnout klientům jisté a bezpečné produkty, které garantují alespoň minimální pozitivní výnos.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…