Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.08.2021

Na karlovarském festivalu se představí řada italských filmů

Řada italských filmů se představím na letošním ročníku mezinárodního festivalu v Karlových Varech. Oznámil to Italský kulturní institut v Praze.

V hlavní soutěžní sekci nejvýznamnější filmové přehlídky v České republice bude v druhé polovině tohoto týdne promítán snímek Země potomků režiséra Claudia Cupelliniho. Film se inspiroval stejnojmenným postapokaliptickým grafickým románem italského kreslíře Gipiho. V sekci Horizonty se pak představí další tři filmy italských režisérů. Jedná se o snímky Ananda od Stefana Deffenua, Král krabů od Alessia Riga de Righiho a Mattea Zoppise a Všechno nejlepší, Chiaro! Od Jonase Carpignana. Kromě Carpignana budou italští režiséři hosty karlovarského festivalu, kam je doprovodí ředitelka italského institutu Alberta Lai.

Mezinárodní festival potrvá v Karlových Varech do soboty 28. srpna. Festival se uskutečnil po roční pauze, kterou si vynutila epidemie covidu-19. Poprvé je partnerem festivalu skupina Mattoni 1873, jež je členem Italsko-české komory. Mezi partnery je i další člen komory, UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia.

Zdroj a zdroj fotografie: IKI v Praze

Loading…