Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.08.2015

Na rozvoj rychlého internetu půjde až 12 miliard eur

Rozvoj vysokorychlostních sítí internetu je jednou z priorit současné italské vlády. Ujistil o tom premiér Matteo Renzi.

Na začátku srpna tak výbor pro investice Cipe vyčlenil 2,2 miliard eur na rozvoj těchto sítí v znevýhodněných oblastech. Jedná se tak o první zdroje z takřka dvanácti miliardového plánu na rozvoj těchto strategických infrastruktur. Zhruba sedm miliard by mělo jít z veřejných prostředků a dalších pět miliard by měli investovat soukromí operátoři. V první fázi financované 2,2 miliard eur by mělo být k rychlému internetu připojeno na 10 milionů uživatelů a na osm stovek měst.

Veřejné prostředky by měly financovat vytvoření infrastruktury v zónách D, kde by jinak vybudování bylo pro soukromé aktéry prodělečné, a v zónách C, kde budou vytvořeny pobídky pro soukromé investory. Podle premiéra Renziho je vysokorychlostní internet naprosto zásadní záležitostí. “Je to nejdůležitější infrastruktura pro dalších dvacet let a naším cílem je celistivé pokrytí Itálie. V otázce vysokorychlostního internetu budeme leadeři v Evropě do tří let,” ujistil Renzi.

Zdroj: ansa.it

Zdroj fotografie: Flickr

Loading…