Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.10.2017

Na veletrhu MSV v Brně byl slavnostně otevřen výstavní prostor Area Italia

V úterý 10. října byl slavnostně otevřen na 59. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brně výstavní prostor italských firem Area Italia, který pořádá Italsko-česká obchodní a průmyslová komora. Area Italia je součástí společného italsko-francouzské expozice a nachází se v pavilónu V brněnského výstaviště.

Slavnostního zahájení  Area Italia a celé italsko-francouzské expozice se zúčastnil italský velvyslanec v Praze, Aldo Amati, francouzský velvyslanec v Praze,Roland Galharague, předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory, Gianfranco Pinciroli a předseda Francouzsko-české obchodní komory, Constantin Kinský. Během akce bylo podtržena zvyšující se intenzita hospodářských vztahů mezi Itálií a ČR. “Obrat zahraničního obchodu se za poslední tři roky zvýšil závratným tempem (o 22 procent), a v letošním roce, od ledna do konce srpna, jsme zaznamenali další pětiprocentní růst”, uvedl ve svém pozdravu italský velvyslanec Aldo Amati. “Vzhledem k rostoucímu objemu, je nutné začít klást důraz také na kvalitu našich hospodářských vztahů. Chceme se proto více zaměřit na odvětví průmyslové automatizace, technologie, robotiky a farmaceutické výroby”, dodal velvyslanec Amati.

Podobně smýšlí i předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. “Již dnes existují mezi Itálií a Českou republikou silné vazby v průmyslové výrobě i obchodu”, řekl předseda Pinciroli. “Teď ale chceme udělat kvalitativní skok, a to především v oblastech automatizace, robotizace a Průmyslu 4.0, ve kterých podniká mnoho velice perspektivních italských firem dosahujících úspěchů v celé Evropě. Jsme velice rádi, že v Area Italia vystavují italská Asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku (AidAM), jež v Itálii sdružuje významné firmy podnikající v odvětví Průmyslu 4.0., a další italské firmy, jež jsou aktivní v klíčových oblastech pro budoucnost průmyslu. Přejeme si, aby úřast na veletrhu otevřela nové možnosti pro navázání obchodní i technologických vztahů mezi italskými a českými firmami“.

V úterý 10. října večer Italsko-česká obchodní a průmyslová komora  uspořádala v Brně také neformální setkání s podnikateli, manažery a italskými a českými profesionály působícími na Moravě, kterého se zúčastnili i italský velvyslanec Aldo Amati, honorární konzul Itálie v Brně Pavel Zezula, předseda komory Gianfranco Pinciroli a člen představenstva zodpovědný za oblast vztahy s Moravou Andrea Busolo.

V rámci Area Italia mají vlastní výstavní prostor následující firmy a sdružení

Bausano & Figli Spa

Bru Impianti Group srl

Camozzi s.r.o.

Cosberg Spa

Mollificio Italiano srl

Serrmac International srl

Tech Con s.r.o.

TMP Engineering srl

Asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora

Zdroj: Camic ve spolupráci s Italským velvyslanectvím

Zdroj fotografia: Camic

Loading…