Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.09.2017

Na závodu Birell Prague Grand Prix byl pokořen světový rekord

Závod Birell Prague Grand Prix, který proběhl v Praze v sobotu 9. září, potvrdil svou pověst běhu s vynikajícími časy. Závod pořádá společnost Prague International Marathon (PIM), člen Italsko-české komory.

Během závodu Birell Prague Grand Prix byl zaznamenán nový světový rekord v ženské kategorii. Ten uběhla keňská běžkyně Joyciline Jepskogei, když zvládla silniční desetikilometrovou trasu z 29 minut a 43 sekund. Mezi muži byl pak nejrychlejší atlet z KeniBernard Kimeli, který desetikilometrovou trasu zvládl za 27 minut a deset sekund. „Svůj díl na světovém rekordu však mají všichni, co se na závodě podílejí. Bez našeho organizačního týmu, dobrovolníků, institucí, partnerů a dalších a dalších by se dnešek nestal a já všem moc děkuji“, řekl k rekordu prezident společnosti PIM Carlo Capalbo.

Letošního 22. ročníku závodu Birell Prague Grand Prix se zúčastnilo na jedenáct tisíc běžců ze 64 zemí světa. Hlavní závod, Birell běh, odstartovala primátorka Hlavního města Prahy, Adriana Krnáčová. „Birell Grand Prix Praha je nádherný nejen kvůli dech beroucím scenériím, ale hlavně kvůli jeho účastníkům“, uvedla primátorkaKrnáčová.

Zdroj: www.runczech.com

Zdroj fotografie: Runczech.com

Loading…