Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2023

Nábytek od italské firmy LAGO má nezaměnitelnou podobu, říká Antonín Arnold

Přes deset let zastupuje na českém trhu exkluzivní značku italského designového nábytku LAGO společnost Arnold 1990 s.r.o., jež je členem Italsko-české komory. Hlavními devizami výrobků rodinné firmy z oblasti Benátska jsou nezaměnitelná estetika, nezpochybnitelná kvalita zpracování a materiálů a komplexnost, řekl v rozhovoru s Camic Antonín Arnold, jednatel společnosti Arnold 1990. Čeští zájemci si mohou nábytek LAGO prohlédnout v jedinečných prostorách showhousu v Praze. Nová kolekce interiérů bude představena na akci, která se uskuteční v polovině května.

Rodina Arnoldových působí na trhu s designovými interiéry od roku 1990 a od té doby si v českém prostředí vydobyla přední postavení. V roce 2010 se rozhodla zastupovat v ČR právě italskou firmu LAGO. „V té době jsme hledali značku, která by šla vstříc novým požadavkům české klientely. Šlo o to najít firmu s high-end produkty a jedinečným designem. A to právě společnost LAGO splňuje,“ říká Antonín Arnold.

LAGO je rodinnou firmou z oblasti Padovy, která vyrábí nábytek už několik generací. Se čtvrtou generací v nultých letech tohoto století se společnost více otevřela zahraničním trhům a dnes se její produkty prodávají ve více než dvaceti zemích. Hlavními tvářemi nové generace jsou designér a generální ředitel firmy Daniele Lago a jeho sestra Rossana Lago, finanční ředitelka a Franco Lago, control manager výroby.

Produkty LAGO jsou mixem vysokých průmyslových standardů a kvality řemeslné práce. „Nám bylo blízké, že každý produkt LAGO má svou přidanou hodnotu a že to není soubor solitérů. Dokážeme tak nabídnout komplexní řešení, díky čemuž vzniká osobitý a jedinečný interiér. Je jen málo společností, které mohou nabídnout vybavení od kuchyně a jídelny až po obývací pokoj, ložnici či koupelnu,“ říká Antonín Arnold. Značka také umožňuje vysokou míru customizace. „Říkáme, že u nás je to jako v zakázkovém krejčovství, kde si můžete zvolit rozměry, materiály a barvy. Na to, že je to tovární výroba, se jedná o mimořádně variabilní a flexibilní nábytek,“ dodává Arnold.

Čeští zájemci si mohou prohlédnout jedinečnou podobu výrobků LAGO v showhousu v Praze, což je třípatrová moderní vila zcela zařízená nábytkem firmy z Benátska.  „Náš showhouse navštěvuje nejmovitější klientská skupina a známá architektonická studia, a ještě se nám nestalo, že by návštěvy někdo litoval,“ říká Antonín Arnold, který vnímá showhouse za „největší konkurenční výhodu“ své firmy.

Svým klientům společnost Arnold 1990 poskytuje širokou paletu služeb – od dodání jednotlivých kusů nábytku až po vybavení interiérů celých nemovitostí. „Od doby, což je zhruba jeden rok, kdy máme showhouse, tak nám narůstá podíl komplexních realizací,“ dodává Antonín Arnold. Společnost má své vlastní interiérové architekty ale také montéry, kteří jsou schopni interiér realizovat. Firma také spolupracuje s prémiovými developery na butikových projektech.

Požadavky českých zákazníků se v posledních deseti letech výrazně proměňují, poukazuje Arnold. Postupem času se totiž zvýšila ochota movitější klientely investovat do kvality bydlení a interiérů. „V dnešní době má kvalitní a nápaditý design daleko širší fanouškovskou základnu a skupinu potenciálních zákazníkům, kteří vnímají moderní trendy,“ uvádí Antonín Arnold.

Jedním ze soudobých trendů je poznat zblízka výrobce, čemuž je firma LAGO rovněž otevřená. „Návštěva továrny LAGO je zážitek, protože firma si zakládá na tom, že i prostředí, kde vzniká její nábytek, musí být exkluzivní,“ říká Antonín Arnold, jehož firma může  zařídit návštěvu v Itálii.

V showhouse právě skončila instalace nové kolekce nábytku. Potenciální klienti a partneři Arnold 1990 si budou moci novou sérii prohlédnout LAGO Design Night vol. VII, která se uskuteční 18. května. Zvaní jsou rovněž členové Camic, kteří za tímto účelem mohou kontaktovat zástupce společnosti Arnold 1990 (info@lago.cz).

Zdroj fotografie: lago.cz

Loading…