Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.11.2017

Nadace Eleutheria představí v Praze deset mladých talentů italského filmu

Po úspěšné performance Iron Dust: Reflections italského umělce Danila De Rossiho, nadace Eleutheria přichází s dalším důležitou kulturní událostí, která proběhne v měsíci listopad.

Na dny 21. a 22. listopadu je plánována přehlídky deseti krátkých filmů s názvem Ve zkratce: mladí italští režiséři, která proběhne v pražském Theatre Royal na Vinohradské třídě 48. Podobně jako při některých předchozích akcích, jež se věnovaly jiným oblastem umění, nadace Eleutheria chce představit českému a italskému publiku práce mladých a talentovaných italských umělců. „Po úspěchu výstavy věnované tvorbě mladých italských fotografů, která se uskutečnila v minulém roce, je tato akce dalším tematicky navazujícím projektem naší nadace zaměřeným na oblast filmu a kinematografie“, uvádí předseda nadace Francesco Augusto Razetto.

Díla, která bude možné vidět v Praze, byla vybrána porotou z více než dvou stovek filmů přihlášených do soutěže. V porotě zasedli významné osobnosti italského filmu, a sice režiséři Christian Angeli, Bruno D’Annunzio, Claudio Giovannesi, Susanna Nicchiarelli, Andres Zabala či kritik Raffaele Simongini, kurátorka nadace Genny di Bert a předseda a místopředseda nadace Francesco Augusto Razetto a Ottaviano Maria Razetto.

Přehlídka italských krátkých filmů se koná pod záštitou velvyslanectví Italské republiky v Praze, Městské části Prahy 2, Italského kulturního institutu v Praze, Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze (FAMU AMU), Art  Design Institutu a Česko-italské obchodní a průmyslové komory v Praze.

Zdroj: nadace Eleutheria

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…