Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.06.2021

Nadace Eleutheria vydala publikaci o sídle italského velvyslanectví

Nadace Eleutheria, jež je členem Italsko-české komory, vydala publikaci Italské velvyslanectví v Praze, která se věnuje sídlu zastupitelského úřadu – paláci Thun – Hohenštejnskému. Kniha, která vznikla ve spolupráci s velvyslanectvím a za podpory společností Generali Česká pojišťovna, a.s. / Generali CEE Holding B.V. byla představena ve čtvrtek 24. června.

Malostranský palác je sídlem ambasády přes 100 let a podle velvyslance J.E. Francesca Saveria Nisia patří mezi nejkrásnější sídla, která má Itálie v zahraničí. Předseda nadace Eleutheria Francesco Auguso Razetto připomněl, že v Čechách a na Moravě působili mnoho století italští architekti a stavitelé. „Palác Thun – Hohenštejnský je neopomenitelnou ukázkou kvality a dovedností těchto našich předků a krajanů,“ uvedl Razetto.

Publikace, která vznikla pod záštitou Italsko-české obchodní a průmyslové komory, je napsaná italsky a česky a vedle bohaté fotografické dokumentace obsahuje příspěvky odborníků i nadšenců pro dějiny a architekturu. Byla vydána limitovaná edice 1200 exemplářů, celá publikace bude také dostupná on-line na stránkách velvyslanectví.

Zdroj a zdroj fotografie: Velvyslanectví Itálie v Praze

Loading…