Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.09.2021

Nájmy v Praze klesaly i v první polovině letošního roku

Nájmy rezidenčních nemovitostí v Praze pokračovaly v poklesu i v první polovině letošního roku. Ukazuje to studie společnosti Deloitte, jež je členem Italsko-české komory, vypracovaná pro Magistrát hlavního města Prahy.

V první polovině letošního roku nájmy bytů klesly na průměrnou hodnotu 279 korun za metr čtvereční. Nájmy klesají od konce roku 2019, kdy dosáhly průměrné hodnoty 308 korun za metr čtvereční. „Ceny vlastnického bydlení rostly i v prvním pololetí roku 2021, kdy výše nájmů naopak klesly,“ uvedl Petr Hána, senior manager v Deloitte pro odvětví nemovitostí. Rozdílný vývoj cen nájmů a nemovitostí ale není zcela novinkou. „Za sledované období 2014 – 2020 výše nájmů stoupla o 38,5 procenta, zatímco transakční cena bytů stoupla o celých 104 procent,“ poukázal Hána.

Za poslední rok a půl se také zvýšila nabídka bytů v nájmu. Ta vzrostla hlavně ve středu města a v dalších oblastech, kde bylo mnoho nemovitostí s krátkodobým nájmem. Poptávka by se ale měla zvýšit v druhé polovině letošního roku s návratem do Prahy deseti tisíců studentů a prezenčního vyučování.

Zdroj: www.praha.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…