Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.08.2018

Nejvíce navštěvovanými památkami v Itálie jsou Koloseum a Pompeje

Nejnavštěvovanějšími italskými státními památkami jsou archeologické vykopávky a starořímské stavby. Ukazují to údaje italského Ministerstva kultury, na které upozornil deník La Repubblica.

Naprostou jedničkou mezi italskými památkami je římský archeologický park, do kterého spadá Koloseum, Foro Romano a Palatinum. Tuto památku v loňském roce navštívilo přes sedm milionů osob a výnos z prodeje vstupenek dosáhl 48,6 milionů eur, což je zhruba pětina výnosu ze vstupenek ve všech italských památkách a muzeí. Následují starořímské vykopávky v Pompejích: město náhle zavalené erupcí Vesuvu v roce 79 našeho letopočtu navštívilo na 3,4 milionů osob a výnos ze vstupenek činil 27,4 milionů eur. Na třetím místě se pak nachází galerie Uffizi ve Florencii, kam vloni zašlo na 2,2 miliony návštěvníků (výnos ze vstupenek 13,6 milionů eur).

Celkové počty návštěvníku v posledních pěti letech neustále rostou. Vloni počet návštěvníku přesáhl padesát milionů osob. Za větší zájem muzea vděčím i iniciativám jako je vstup zdarma v poslední neděli každého měsíce. Rostou však i platící návštěvníci a především výnosy ze vstupenek: v roce 2012 celkové tržby činily 119 milionů eur, o pět lez později 194 milionů eur.

Zdroj:www.repubblica.it

Zdroj fotografie:  Pixabay

Loading…