Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.11.2017

Nejvyšší kvalitu života zaznamenal okres Belluno

Okres Belluno, známý ve světě svými Dolomitami, je oblast s nejvyšší kvalitou života v Itálii. Ukazuje to letošní žebříček kvality života, který od roku 1990 sestavuje italský ekonomický deník Il Sole 24 Ore.

Na předních pozicích žebříčku dominují oblasti z podhůří Alp. Po Bellunu se totiž umístily okresy Aosta, Sondrio, Bolzano a Trento. Mezi většími městy dominuje Milán, který je na osmém místě, a následují Florencie (12. místo), Bologna (16. místo) a Řím (24. místo). Místo toho, zadní příčky okupují takřka bez výjimky okresy jižních regionů Itálie. Nejlépe na tom jsou okresy Oristano a Cagliari na Sardinii, i ty však jsou až na 52. a 55. místě. Nejhoršího skóre pak dosáhly okresy Taranto a Caserta, jež se umístily na 109. a 110. místě.

Deník sestavil žebříček na základě 42 parametrů, které však rozdělil do šesti makrooblastí. Mezi sledovanými parametry jsou úroveň příjmů, míra nezaměstnanosti, počet podniků, míra kriminality ale také věková skladba obyvatelstva, počet vysokoškoláků na tisíc obyvatel, dostupnost kultury či ochrana životního prostředí.

 

Zdroj : Belunno Adorable

Celý žebříček zde: www.ilsole24ore.com

Loading…