Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.10.2016

Nová La Bottega Linka zaháila provoz

V polovině září zahájilo v blízkosti Masarykova nádraží svůj provoz nové italské bistro La Bottega Linka skupiny La Collezione italského šéfkuchaře a podnikatele Riccarda Lucque.

 Nový podnik je zcela zasvěcen italské kuchyni. Hlavní místo v nabídce tak mají kvalitní potraviny dovezené přímo z Itálie a nová speciální italská trouba X-Oven, která umožňuje pečení ve vysokých teplotách. „Nová trouba se velice dobře hodí na pečení masa a steaků,“ dodává Riccarda Lucque. „Trouba je však multifunkční, takže je vhodná i k přípravě ryb či zeleniny. Právě pokrmy připravené v nové troubě tvoří specifický charakter jídel v nabídce La Bottega Linka“.

 Trouba X-Oven používá pro pečení dřevěné uhlí, které tak tvoří důležitou součást při přípravě pokrmů. Riccardo Lucque se tak rozhodl dovážet dřevěné uhlí přímo z městečka Borgo Pace v regionu Marche, kde stále existují jedny z mála výroben dřevěného uhlí v Apeninách. Ačkoliv byla součástí italské řemeslné tradice, tak výroba dřevěného uhlí pomalu z Itálie mizí. V oblasti Montefeltro a údolí řeky Metauro má výroba tohoto uhlí kořeny sahající až do středověku. Tamní výrobci stále používají původní postupy výroby, takže jejich uhlí má nezaměnitelné vlastnosti. „V průběhu pečení dochází také k lehkému uzení masa, které tak nasává vůni typickou pro tuto oblast,“ vysvětluje Lucque.

 Velice kvalitní je samozřejmě i design podniku. „V designu jsme chtěli propojit rafinovanost a původní průmyslové rysy místa,“ říka R. Lucque. Interiér je tedy charakterizován holými zdmi, dekorovanými stropy, moderním a funkčním vybavením, které střídá prvky kůže a sametu. Samotné umístění bistra má svůj mimořádný duch, jelikož ve stejných místech sídlilo známé lahůdkářství Aloise Linky, který je zmíněn i v názvu nového podniku. „Lahůdkářství bylo v dobách První republiky velice oblíbené. Pan Alois Linka v Praze tvořil opravdu kvalitní gastronomii. Byl například prvním výrobcem banánové zmrzliny v Praze,“ připomíná Lucque.

V posledních letech ale oblast Masarykova nádraží, kde se La Bottega Linka nachází, prochází výraznou změnou. V okolí jsou budovány nové administrativní komplexy jako Florentinum či budoucí Business District Center. Pro úspěch podniku tak zajisté bude důležitá polední nabídka. „V okolí se ale nachází i mnoho významných hotelů, jejichž klienti také budou tvořit výraznou část naší klientely. Bistro je otevřeno od rána až do pozdního večera, aby mohlo uspokojit různé druhy klientely,“ uvádí R. Lucque.

Proměnou prochází i samotný koncept La Bottega. Vzhledem k výraznému růstu počtu specializovaných obchodů s italskou gastronomií se Lucque a jeho skupina více zaměřují na bistro formát. „Prodejní část si totiž vyžaduje nezanedbatelnou péči a náklady,“ poukazuje R. Lucque. „Bistro formát je lehce replikovatelný, i když každý náš podnik má nezaměnitelný charakter. To je výhoda oproti restauraci, která se tak lehce replikovat nedá, protože její renomé závisí na osobnosti šéfkuchaře,“ dodává Riccardo Lucque.

La Bottega Lika, Havlíčkova 1680/13, Praha, otevírací doba: pondělí až neděle  od 9 do 24 hodin

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Bottega Lika

Loading…