Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.04.2020

Nová Mosilana se zapojila do šití roušek

Největší brněnská textilní společnost Nová Mosilana, jež je členem Italsko-české komory, se zapojila do šití roušek.

Šití roušek začalo v brněnském závodě na konci března. "Na rozdíl od oděvních podniků se v naší firmě nic nešije," poukazuje předseda představenstva Nové Mosilany, Pavel Zezula, a dodává: "V této iniciativě jsme využili schopností a ochoty našich zaměstnankyň, nakoupili jsme několik strojů a látky od našich partnerů. A když jsme vychytali technologii a zabezpečili dostatečné množství pro naši potřebu, nabídli jsme zdarma naše kapacity ostatním subjektům města Brna, Jihomoravského kraje, Brněnským nemocnicím, seniorům i Dopravnímu podniku města Brna".

Nasazení Nové Mosilany není v rámci skupiny Marzotto, do které brněnský podnik patří, ojedinělé. Italské závody skupiny, jež se nachází především v Benátsku, Lombardii a Piemontu, již vyrobily přes 150 tisíc roušek a ochranných prostředků z textilu. Skupina je poskytla zdarma svým zaměstnancům, jejich rodinným příslušníkům a obyvatelům měst, kde závody sídlí. "Roušky jsou malým symbolem konkrétní pomoci rodinám našich zaměstnanců a všem osobám, jež žijí v komunitách, kde jsme přítomni již mnoho let," uvádí CEO skupiny Marzotto, Davide Favrin.

Vedle konkrétní pomoci ale společné šití roušek stmeluje zaměstnance jednotlivých závodů. "Kolem šití se vytvořila úžasná atmosféra, která nám v této těžké době dodává pozitivní energii," poukazuje na tento významný ohled šití roušek Pavel Zezula.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Nová Mosilana

Loading…