Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.03.2021

Nové kompenzační programy odstartují v polovině dubna

Příjem žádostí do nových kompenzačních programů pro podniky, kterým kvůli epidemii covidu-19 klesly příjmy, začne v polovině dubna. Informoval o tom správce programů, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.

Ministerstvo již zveřejnilo výzvu programu COVID – 2021, kam bude možné zasílat žádosti od 12. dubna. Program počítá s příspěvkem ve výši 500 korun na zaměstnance a podporovaný den. „Pokud má firma do tří zaměstnanců, minimální částka bude vždy 1 500 korun, ať už má jednoho nebo tři pracovníky,“ uvedl ministr Karel Havlíček. Podporované období bude od 11. ledna do 31. března.

Firmy budou moci čerpat příspěvek i z alternativního programu COVID – Nepokryté náklady, jehož výzva bude zveřejněna ke konci týdne. Příspěvek zde bude vypočítán na základě fixních nákladů, které nepokryli příjmy. Hlavním parametrem pro čerpání podpory bude pokles příjmů o 50 a více procent v lednu a únoru ve srovnání s rokem 2020 nebo 2019. Firmy mohou čerpat podporu souběžně s příspěvky z programu Antivirus, který pokrývá část nákladů na personál.

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

 

Loading…