Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.06.2022

Nový OP TAK: důraz půjde na úspory

Priority nového operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) budou opatření na úspory. Během představení programu to řekli představitelé Ministerstva průmyslu a obchodu.

Nový operační program bude mít k dispozici zhruba 81,5 miliardy korun. Podpora z evropských fondů půjde preferenční mírou v mnoha výzvách malým a středním podnikům. “V novém programovém období klademe nadále důraz na podporu výzkumu a vývoje, pozornost se však více zaměří na úsporu všech zdrojů. Významná část prostředků proto směřuje do oblasti cirkulární ekonomiky, úspor vody v průmyslu, a především osvědčených úspor energie,” uvedl náměstek pro evropské fondy Marian Piecha. Mezi prioritami je také digitalizace firem.

Podle zástupců ministerstva by Brusel měl dát svůj souhlas s operačním programem na konci června. První výzvy by tak měly odstartovat v letních měsících. Některé detail programu by se mohly ještě změnit, a to směrem k větší podpoře úsporám. Jako v předchozích operačních programech podpora půjde na aktivity realizované mimo hlavní město Praha.

V současnosti také ministerstvo pracuje na dokončení stávajícího OP PIK a hledá způsoby, jak v již schválených projektech zohlednit inflaci. Do konce léta tak chce vytvořit inventuru rozpracovanosti projektů a jejich zvýšených finančních potřeb a na základě toho rozhodnout, jak navýšené náklady kompenzovat.

Zdroj: www.youtube.com

Zdroj fotografie: mpo.cz

Vlastnosti:

#OP TAK
Loading…