Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.11.2018

O Alitalii projevili zájem tři subjekty

Ve středu 31. října vypršela lhůta pro podání nabídek na odkoupení italské letecké společnosti Alitalia. Nucený, správcům dorazily tři nabídky.

Vedle hojně diskutované nabídky ze strany Italských dráh, o Alitalii projevily zájem i dvě letecké společnosti. Nízkonákladová společnost EasyJet projevila zájem o vstup do kapitálu italské letecké společnosti jen za podmínky, že dojde k její restrukturalizaci. Nabídku podala také společnost Delta Airlines, ovšem bez zveřejnění detailů či podmínek. Mimo soutěž se postavila německá Lufthansa, která, jak uvedla do tisku, má zájem jen o restrukturalizovanou společnost bez přímé či nepřímé účasti státu v kapitálu.

Zatím největší šanci má zřejmě nabídka Italských drah, kterou podnítili a veřejně podpořili i představitelé italské vlády. V takovém případě by se ale transakcí musel zabývat i antimonopolní úřad, jelikož na některých vnitřních trasách, a to včetně na silně výdělečném spoji Milán – Řím, by holding Italských dráh a Alitalie měl dominantní postavení. Současně nucení správci musí začít řešit splácení překlenovacího státního úvěru, jež by měl být vrácen do 15. prosince. Jedná se 900 milionů eur plus sto milion eur příslušenství.

Zdroj: www.corporate.alitalia.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…