Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.04.2019

Objednávky italských obráběcích strojů klesly

Zpomalení evropského průmyslu dolehlo i na výrobu italských obráběcích strojů. Ukazují to údaje zveřejněné sdružením výrobců Ucimu.

Podle údajů sdružení hodnota nových zakázek v prvním čtvrtletí klesla meziročně o 8,5 procent. Výrazný propad zaznamenal domácí trh, kde nové zakázky klesly o bezmála deset procent. Propad je částečně způsoben vysokým srovnávací základem z roku 2018, který způsobil program mimořádných daňových odpisů při pořízení strojové výbavy. Program odpisů nová vláda pozastavila a mohla by ho obnovit novelou zákona o státním rozpočtu. „Italský průmysl potřebuje i nadále investice do nových strojů a technologií. Pro střední a malé podniky je program mimořádných odpisů nejjednodušším nástrojem pro podporu obnovy strojů“, domnívá se Massimo Carboniero, předseda svazu Ucimu.

Nepříznivý vývoj ale zaznamenaly i zahraniční trhy. Nové zakázky ze zahraničí v prvním čtvrtletí poklesly o 8,2 procent. „Nestabilní politické klima, stagnace některých ekonomik, např. Německa, a odvětví, jako je automobilový průmysl, jež jsou klíčová pro odbyt italských obráběcích strojů, znesnadňují zahraniční aktivity italských výrobců“, dodává Carboniero. Podle svazu výrobců je tak nutné posílit aktivity na podporu vývozu ze strany veřejných institucí, tak aby se vývoj zakázek dlouhodobě dostal do černých čísel.

Zdroj: www.ucimu.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…