Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.11.2019

Od 18. do 24 listopadu probíhá Týden italské kuchyně ve světě

Od 18. do 24. listopadu probíhá čtvrtý ročník Týdne italské kuchyně ve světě. Mezinárodní akce na podporu pravé italské kuchyně bude mít i svou českou odnož, kterou pořádá místní italské velvyslanectví, s několika událostmi v Praze.

Pořadatelé české části si vybrali zaměření na potravinovou osvětu a kulturu chuti. Týden odstartuje v pondělí 18. listopadu v Italském kulturním institutu, kde proběhne přednáška lékaře a televizního popularizátora Giorgia Calabreseho s názvem Středomořská dieta a zdraví. Ve středu 20. listopadu, známý toskánský šéfkuchař Emanuele Ridi připraví chutné a levné italské menu pro kuchaře z českých školních jídelen. Tím také odstartuje projekt s Asociací školních jídelen ČR, v rámci kterého připraví každá ze zapojených škol svůj vlastní den věnovaný italské kuchyni.

Dále ve středu 20. listopadu, v kině Royal, promítání filmu Ricette d'amore (Recepty na lásku) od režiséra Sergia Castellita připomene, že gastronomie nerozlučně patří do hmotné kultury každé země. Poslední akce budou ve znamení partnerského regionu, Friuli Venezia Giulia. Ve čtvrtek 21. listopadu v prostorech Laboratorio patřících do skupiny La Collezione proběhne masterclass furlanského šéfkuchaře Massima De Belliho pro české kuchaře. Na programu budou pokrmy a jídla tohoto východního regionu Itálie. Massimo De Belli bude také hlavní kuchařskou hvězdou závěrečného galavečera.

V průběhu celého týdne některé z italských restauracích v Praze oceněných Známkou italské pohostinnosti připraví speciální menu věnované právě Týdnu italské kuchyně ve světě, více informací naleznete zde .

Zdroj: Italské velvyslanectví v Praze

Zdroj fotografie: Maeci - Ministerstvo zahraničních věcí Itálie

 

Loading…