Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.11.2020

Od 26. listopadu se vrací MittelCinemaFest

Od 26. listopadu do 3. prosince se do České republiky vrátí festival italského filmu MittelCinemaFest. Kvůli probíhající epidemii se festival uskuteční zcela on-line.

Letos bylo do festivalového programu zařazeno 11 filmů, jež zastupují různé žánry nedávné italské filmové produkce. „Většina z vybraných filmů byla promítána v rámci prestižních festivalů jako Berlinale, Mezinárodní filmový festival v Benátkách a festival Festa del Cinema v Římě, na kterých získaly významná národní a mezinárodní ocenění,“ uvedl italský velvyslanec J.E. Francesco Saverio Nisio.

Mezi organizátory jsou i letos Italsko-česká obchodní a průmyslová komora a agentura na podporu turismu ENIT, která má při komoře zastoupení. „Filmy jsou významným prostředkem na podporu Itálie a Made in Italy a jejich tvorba představuje také významné ekonomické odvětví,“ uvedl generální tajemník komory Matteo Mariani.

I přesto, že filmový festival je letos ochuzen o příležitosti k setkání, podle ředitelky Italského kulturního institutu v Praze Alberty Lai on-line formát dovoluje oslovit diváky na území celé České republiky. Promítání filmů navíc bude letos zdarma. Pokud se on-line formát osvědčí ředitelka nevyloučila, že v budoucnosti bude mít festival hybridní podoby s promítáním přes streamovací platformy a v sálech kina.

Akci pořádá Velvyslanectví Itálie v Praze, Italský kulturní institut, ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, ENIT (Italská národní centrála pro cestovní ruch), Istituto Luce Cinecittà a s pražskem kinem Lucerna, ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, českou distribuční společností Aerofilms, Segafredo Zanetti, nadací Eleutheria a hotelem Alchymist. Mediálními partnery jsou: La Pagina, Progetto Repubblica Ceca, DESIGN home and garden, Cafè Boheme, Italia Praga One Way, Radio 1, Patrimonio Italiano TV, IBC – Italian Business Center, ČSFD – Česko-Slovenská filmová databáze, Echo 24 a expats.cz.

 

Program festivalu: https://www.mittelcinemafest.cz/index.html

Zdroj a zdroj fotografie: MittelCinemaFest

Loading…