Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2020

Od čtvrtka v České republice budou moci otevřít restaurace a obchody

Česká vláda v neděli 29. listopadu schválila přechod celé země do 3. stupně protiepidemického systému. To znamená výrazné uvolnění opatření, jež byla přijata pro omezení šíření nákazy.

Od čtvrtka 3. prosince budou moci otevřít veřejnosti své prostory mnohé podnikatelské aktivity, například bary a restaurace, obchody a provozovny zavřené kvůli vládním omezením, muzea či posilovny. Od 3. prosince také přestane platit zákaz nočního vycházení a počet účastníků setkání a shromáždění se zvýší v případě vnitřních prostorů na deset lidí a v případě vnějších prostorů na padesát lidí.

I ve 3. stupni ale platí výrazná omezení. Například v barech a restauraci bude možné obsadit jen polovinu kapacity, u jednoho stolu budou moci sedět maximálně čtyři osoby a tato zařízení budou muset být zavřená po 22. hodině. Omezení provozovací doby se již nebude vztahovat na obchody a restaurace, pro které ale bude stále platit pravidlo 15 metrů čtverečních na jednoho zákazníka.

Vláda nepočítá, že by dokonce roku dále snížila stupeň opatření proti epidemii. „Je extrémně nepravděpodobné, že bychom se do konce roku dostali do stadia, které bude nižší než číslo tři,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný. Uplatňování omezení je ale ve velké míře závislé na stavu nouze. Ten je platný do 12. prosince a vláda zřejmě požádá Poslaneckou sněmovnu o jeho prodloužení do konce roku. Poslanci jsou ale čím dál více zdrženliví v posunování konce nouzového stavu.

 

Zdroj: vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…