Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.01.2022

Od ledna vstoupily v platnost některé legislativní změny v elektronické komunikaci

Od prvního ledna vstoupily v platnost některé legislativní změny, jež se týkají oblasti elektronické komunikace. Na změny upozornila advokátní kancelář KŠB (Kocián, Šolc a Balaštík).

Od prvního ledna se institut fikce doručení 10. dnem začal vztahovat i na soukromé komunikace prostřednictvím datové schránky. Doteď institut platit jen v případě komunikace od státních úřadů a soudů. To znamená, že, pokud se uživatel do datové schránky nepřihlásí, tak dokument zaslaný soukromou osobou či institucí, například faktura, bude považován za doručený desátým dnem od přijetí do schránky.

Nová právní úprava také mění způsob používání cookies a podobných nástrojů. Uživatel webové stránky bude muset vždy vyjádřit souhlas s používáním tohoto druhu nástrojů. Jedinou výjimkou tvoří cookies, jež jsou nezbytná pro chod webové stránky. K jejich používání není souhlas uživatele potřebný.

Novela zákona o elektronických komunikací přináší také řadu změn ve vztazích mezi dodavatelem a zákazníkem. Zákon chce například ulehčit přechod zákazníka od jednoho poskytovatele internetového připojení k druhému. Nová legislativa tak poskytovatelům nařizuje, aby spolupracovali a aby byl přechod co nejjednodušší a uskutečnil se bez přerušení služby.

Zdroj: Advokátní kancelář KŠB

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…