Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.05.2017

Odstartoval 20. ročník Exportní ceny DHL UniCredit

Na začátku května odstartoval 20. ročník Exportní ceny DHL UniCredit, v rámci které jsou odměňovány nejdynamičtější české exportní firmy.

I letos porota bude hodnotit přihlášené firmy v šesti soutěžních kategoriích, ze kterých je polovina explicitně věnována malým a středním firmám. Porotci budou vyhodnocovat firmy na základě údajů za roky 2015 a 2016, jež byly pro český export velice úspěšné. „Čeští exportéři se zaměřují především na tradiční exportní destinace jako země EU, vzpamatovává se také ruský trh. Potenciál pro naše vývozce vidíme především v zemích jihovýchodní Asie,“ uvedl k preferencím českých exportérů Jiří Flégl, manažer strukturovaného exportního financování UniCredit.

Hlasování porotců ulehčí analýzy a hodnocení zpracované odborným garantem soutěže, společností Crif – Czech Credit Bureau, člen Italsko-české komory, jež provozuje úspěšný systém firemního reportingu. „Naše role spočívá ve vytvoření prvotního seznamu firem splňujících pravidla soutěže. Pro každou firmu následně zpracujeme Index Cribis hodnotící jejich úroveň hospodaření. Pro společnosti v užším výběru potom zpracováváme Flexi report obsahující informace z více než 43 informačních zdrojů zpracovaných v aplikaci Cribis. Věříme, že těmito postupy zajistíme výběr skutečně nejlepších českých exportérů,” popsal Pavel Finger, místopředseda představenstva společnosti.

Přihlášky do soutěže je možné podávat do 20. října a výsledky 20. ročníku Ceny exportérů DHL UniCredit budou oznámeny 23. listopadu. Soutěž probíhá pod záštitou agentury CzechTrade.

 

Více k soutěžním kategoriím: www.exportnicena.cz

Zdroj: Camic

Zdroj ilustrace: Exportní cena DHL UniCredit

Loading…