Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.04.2017

Operační program na podporu podnikání: kdy žádat o podporu

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo v pondělí 10. dubna aktualizovaný harmonogram operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK). Program je hlavním zdrojem evropských fondů pro podniky.

V druhém čtvrtletí má odstartovat celá řada nových výzev. V červnu bude zahájena nová výzva programu Inovace, který podporuje inovaci produktů a podnikových procesů, s rozpočtem 1,35 miliard korun. Se 580 miliony korun může počítat květnová výzva programu Proof of Concept, jež financuje aktivity, které mají ověřit tržní potenciál výsledků vývoje a výzkumu. S dalším 565 miliony korun může počítat květnová výzva programu na podporu klastrů a 525 milionů korun půjde na květnovou výzvu programu Partnerství, která podpoří aktivity transferu znalostí mezi výzkumnými středisky a firmami. V průběhu druhého čtvrtletí bude vyhlášena i celá řada dalších výzev s menšími alokacemi.

Na konci dubna se očekává spuštění nového programu Expanze, který je realizován za spolupráce s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou. Program se zaměří především na podporu malých a středních firem a první dubnová výzva bude mít alokaci 2,2 miliard korun. Program bude podporovat inovační podnikatelské aktivity skrze poskytování úvěrových záruk či zvýhodněných úvěrů. V rámci programového období má celková alokace programu dosáhnout 8,8 miliard korun. O prostředky se mohou ucházet firmy aktivní na území celé České republiky, kromě Hlavního města Prahy.

 

Aktualizovaný harmonogram ke stažení: www.mpo.cz

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: MPO ČR

Loading…