Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.03.2019

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia se vrátí na Pražské Jaro

Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia z Říma se po čtyřech letech vrátí festival Pražské jaro. Orchestr přijede do Prahy za podpory italského Ministerstva zahraničních věcí.

Jeden z nejproslulejších italských orchestrů vystoupí ve Smetanově sálu Obecního domu dne 17. května. Na programu budou skladby M.P. Mussorgského, Bély Bártoka a Nikolaje Rimski-Korsakova. Když orchestr vystoupil na Pražské jaře poprvé v roce 2014 sklidil velký ohlas mezi posluchači i hudební kritikou.

Společně s Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia přjede do Prahy i její šéfdirigent, Sir Antonio Pappano. Pappano, který je potomkem italských vystěhovalců do Velké Británie, řídí ensemble již od roku 2005 a výrazně pozvedl ohlas a kvalitu italského tělesa. V Praze vystoupí i letošní umělecká rezidentka při orchestru, gruzínská houslistka Lisa Batiashvili, která v rámci tourné s římským orchestrem hraje na housle z roku 1739. Ty vyrobil známý italský mistr houslař Giuseppe Guarneri del Gesú.

 

Zdroj: festival.cz

Zdroj fotografie:

Loading…