Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.08.2021

Organizátoři odložili pražský maraton na květen

Tradiční pražský maraton, který byl letos na programu v říjnu, byl odložen na květen příštího roku. Oznámil to pořadatel závodu Prague International Marathon, jež je členem Italsko-české komory.

Podle pořadatelů seriálu RunCzech stávající podmínky neumožňují uspořádat závod, na kterém se obvykle sejde až 20.000 účastníků. „Navzdory všem našim předchozím úspěchům nemůžeme za tým RunCzech za aktuálně platných covidových opatření garantovat vysokou kvalitu, bezpečnost a bezproblémovou organizaci závodu s účastí nad 3 000 běžců,“ uvedl předseda pořadatelů Carlo Capalbo. Prague International Marathon se tak zaměří na uspořádání závodů, jež se v příštích týdnech poběží v Liberci, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích.

Pražský maraton se obvykle běží v květnu, letos ho organizátoři odložili na říjen kvůli epidemii covidu-19. Letos v květnu byl uspořádán závod mezi profesionálními sportovci The Battle of the Teams. „Hlavní město Praha podporuje celou RunCzech komunitu,“ prohlásil Vít Šímral, radní českého hlavního města pro sport a školství. Podporu vyjádřil organizátorům i Český atletický svaz.

Zdroj a zdroj foto: RunCzech

Loading…