Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.07.2020

OSVČ: lhůty pro podání daňového přiznání a přehledů jsou letos v jiném pořadí

Kvůli epidemii Covid-19 jsou letos lhůty pro podání daňového přiznání a přehledů ze strany OSVČ v jiném pořadí než obvykle.

V normálních letech OSVČ podávají jako první přiznání k dani z příjmu, které je nutné doručit do konce března či, v případě, že přiznání vypracovává daňový poradce, do konce června. Do konce května či července bývalo nutné podat přehledy pro zdravotní pojišťovnu a Českou správu sociálního zabezpečení (ČSSZ). Kvůli změnám lhůt přijatých v souvislosti s epidemií Covid-19 vyprší jako první lhůta pro podání přehledu zdravotní pojišťovně. Přehled je nutné podat do 3. srpna a eventuální doplatek uhradit do osmi dnů.

Přiznáni k dani z příjmu je nutné podat do 18. srpna a do téhož data je nutné uhradit i vyměřenou daň. „Pokud do 18. srpna 2020 poplatníci nepodají daňové přiznání a neuhradí daň, budou se jim sankce za pozdní podání a pozdní úhradu počítat od začátku zákonné lhůty, tj. od 1. dubna, resp. od 1. července,” varuje Finanční správa. Lhůta pro podání přehledu pro ČSSZ je stanovena na 18. září a k témuž datu je nutné uhradit i doplatek.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…