Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.10.2015

Oživení italského průmyslu zůstává křehké

Italský průmysl vykazuje známky oživení, které však zůstává velice křehké. Ukazují to údaje Italského statistického údaje, Istat.

Dle Istatu se přijmy italského průmyslu v srpnu meziročně zvýšily o 0,8%, a to především díky růstu příjmů ze zahraničí, které vzrostly o 3,3%. zatímco domácí trh zaznamenal pokles o 0,5%. Ve srovnání s červencem ale příjmy klesly o 1,6%. Negativní vývoj byl zaznamenán jak na domácím trhu (-2,2%) tak na v zahraničí (-0,5%). Od začátku roku se pak příjmy zvýšily o 1,4%: pozitivně přispěly jak příjmy z domácího trhu tak ze zahraničí. Co se týče zakázek, jejich hodnota se meziročně zvýšila o 2,1%, ovšem ve srovnání s červencem byl zaznamenán pokles o 5,5%. Od začátku roku se hodnota zakázek zvýšila o 4%.

Nejvíce dynamickým odvětvím zůstal i v srpnu automobilový průmysl, jehož příjmy meziročně vzrostly o 21%, a farmaceutický průmysl, který zaznamenal růst příjmů o 7,9%. Výrazný pokles zaznamenaly příjmy z těžby (-33.8%) a z rafinace ropy (-19.7%). Zakázky nejvíce rostly v automobilovém průmyslu (+14,3%) a ve výrobě hardwarů, optických strojů a elektromedicínských zařízení (+13,8%).

 

Zdroj: istat.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…