Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2017

Pelhřimov se stal nejlepším českým městem pro podnikání

Kde jsou nejlepší podmínky pro podnikání? Na tuto otázku se snažil odpovědět devátý ročník soutěže Město pro byznys, kterého se letos zúčastnilo 205 měst a 22 pražských městských částí.

Zlatou medaili si letos odneslo město Pelhřimov. To dosáhlo na prvenství díky vysoké míře podnikatelů mezi obyvatelstvem, díky nízké nezaměstnanosti, díky dobrému tempu veřejných investic a velice uspokojivému tempu čerpání evropských fondů ze strany samosprávy i firem. Druhou příčku pak obsadilo město Humpolec, které v předchozích ročnících soutěže již několikrát zvítězilo, a krajské město Jihlava.

První místa v soutěži tak obsadila města, jež se nachází v kraji Vysočina. „Všechna tři nejlépe umístěná města se vyznačují nízkou nezaměstnaností, vysokým podílem velkých firem, významným přírůstkem obyvatel a blízkostí dálniční sítě,“ uvádí pořadatelé soutěže. Mezi 34 hodnotící parametry jsou však také městské investice, místní daně a poplatky a také celková bonita měst, kterou hodnotil odborný garant, společnost Crif – Czech Credit Bureau, člen Italsko-české komory.

 

Zdroj: www.mestoprobyznys.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia 

Loading…