Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.02.2019

PIM a KMV spolupracují na recyklaci PET láhví

Voda v láhvi je nezbytnou součástí výbavy každého běžce. A proto nepřekvapuje, že Prague International Marathon, člen Italsko-české komory a významný pořadatel běžeckých závodů v ČR, oznámil nový projekt zaměřený na recyklaci PET láhví.

Nově tak bude možné platit v běžeckém centrum Running Mall v ulici Františka Křižíka v Praze-7 také neporušenými a nezmačkanými PET láhvemi. Například, za 20 láhví bude možné zaplatit trénink s instruktorem, za 12 láhví si pořídit běžecké tričko a tak podobně. „Naším cílem je podpořit lidi, kteří chtějí žít v čistém prostředí a zároveň mají snahu zlepšit si své zdraví a fyzickou kondici," zdůrazňuje náplň tohoto projektu Diana Rybchenko, ředitelka marketingu PIM.

Projekt probíhá ve spolupráci s lídrem v odvětví balených minerálních vod, skupinou Karlovarské minerální vody (KMV), jež je také členem Italsko-české komory. Výměnou za přinesené láhve bude možné dostat láhve ze speciálního recyklovatelného plastu, jež KMV vyrábí. „Jedná se vlastně o obdobu zálohového systému, jehož zavedení v České republice mapuje projekt Zálohujme?, u jehož zrodu jsme v loňském roce stáli. PET je cenným materiálem, nikoli odpadem, a jako s takovým je s ním třeba nakládat," dodává k projektu Ondřej Postránský, ředitel strategického marketingu KMV.

Zdroj: https://www.runczech.com/

Zdroj fotografie: KMV

Loading…