Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.02.2024

PIM sází ve své nové sezóně na jednu miliardu korun ekonomického dopadu

Společnost Prague International Marathon, která pořádá závody pod značkou RunCzech, sází, že v letošní sezóně, která nese kulaté 30. číslo, dosáhne alespoň jedné miliardy korun dopadu na českou ekonomiku.

Lidé se vrací na běžecké závody po vynucené pauze kvůli pandemii covidu-19. Loni se tak závodů PIM zúčastnilo na 76.000 lidí. Podle metodologie vládní agentury CzechTourism měly závody přínos pro českou ekonomiku ve výši 775 milionů korun. „Věříme, že se našich závodů letos zúčastní přes 100.000 běžců, což by do české ekonomiky mohlo přinést v celkovém součtu více než miliardu korun,” uvedl předseda PIM Carlo Capalbo.

Srdcem závodů pořádaných Prague International Marathon zůstává pražský maraton, jehož první ročník se odehrál v roce 1955 a od té doby se běží na jaře v centru české metropole. Většinu ekonomického přínosu tvoří právě tři velké pražské závody, jejichž součástí je i maraton.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.runczech.com/cs/o-nas/aktuality/runczech-jde-do-jubilejni-30.-sezony-s-radou-novinek.-loni-jeho-bezecke-zavody-prinesly-do-ekonomiky-775-milionu-kc

 

Loading…