Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.09.2017

Pirelli se vrací na milánskou burzu

Společnost Pirelli zveřejnila ve čtvrtek 14. září některé klíčové informace o svém návratu na burzu v Milánu. Primární emise akcii se očekává v říjnu či listopadu letošního roku.

Společnost Pirelli opustila milánskou burzu v roce 2015, poté co ji odkoupila čínská skupina ChemChina. Na kapitálový trh se ale vrátí menší a soustředěnější podnik, jelikož jeho součástí nebude divize pneumatik pro nákladní vozy. Management Pirelli stanovil cenový interval na 6,3 až 8,3 eur za akcii. Konečná cena bude stanovena po roadshow mezi institucionálními investory, kteří by měli odkoupit devadesát procent prodávaného kapitálu. Kapitalizace společnosti obchodované na burze by tak mohla být vyšší než v roce 2015, i přestože se společnost zbavila několik podnikových aktivit.

Na burze v Miláně by se mělo obchodovat zhruba čtyřicet procent kapitálu společnosti, který je rozdělen na jednu miliardu akcií. Váha hlavního akcionáře společnosti, čínské skupiny ChemChina, tak klesna ze 65 a 45 procent kapitálu. ChemChina však bude mít i nadále ve společnosti hlavní slovo, jelikož jí zůstane právo jmenovat osm z patnácti členů správní rady, a to včetně předsedy.

Zdroj: http://corporate.pirelli.com/corporate/it-it/investitori/ipo

Zdroj fotografie: Pirelli

Loading…