Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.03.2019

Počet cykloturistů se v posledních pěti letech výrazně zvýšil

Odvětví cykloturismu zažívá v Itálii pozitivní období. Ukazuje to výzkum Svazu hospodářských komor UnionCamere, ústavu Isnart a největšího italského ekologického sdružení Legambiente, který byl představen v Římě dne 26. března.

Výzkum odhaduje, že až 77,6 milionů přenocování souviselo v loňském roce s cyklistickou turistikou. To je přes osm procent celkového cestovního ruchu v Itálii. Počet hostů dosáhl na šest milionů osob, což je o 40 procent více než v roce 2013. Zhruba třicet procent tvoří turisté, již mají kolo jako hlavní vyžití své dovolené, ostatní praktikují cyklismus během volna jen občasně. „Prožít dovolenou na kole se stává čím dál více populární i mezi turisty v Itálii, a to navzdory tomu, že doprava na kole je někdy v naších městech dokonce potírána," uvedl při prezentaci Giorgio Zampetti, generální ředitel sdružení Legambiente. I přes tyto nedostatky v posledních letech vznikly významné projekty turistických cyklostezek, jako stezka Turín – Benátky podél řeky Pád (Veneto), stezka kolem Gardského jezera či snahy o propojení stezek na pobřeží Jadranského a Tyrhénského moře.

Celkový obrat cykloturismu v Itálii se odhaduje na 7,6 miliard eur. Sektor je výrazně koncentrovaný v regionech severní Itálie, jako Lombardie, Trentino, Benátsko či Emilia-Romagna, kde je nejrozvinutější infrastruktura. Důležitý je přínos také turistů ze zahraničí. Nejdůležitějším trhem je tradičně Německo, následují cyklofanoušci z Francie, USA a Velké Británie.

 

Zdroj fotografie: Unioncamere

Zdroj: www.unioncamere.gov.it

Loading…