Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.06.2017

Počet italských hospodářských komor se výrazně sníží

Shromáždění předsedů svazu hospodářských komor UnionCamere schválilo reorganizaci hospodářských komor působících na italském území.

V rámci schváleného reorganizačnímu plánu počet hospodářských komor klesne ze současných 105 na 60 komor. Schválený plán bude předložen italskému Ministerstvu hospodářství, které ho přemění v dekret. Nejmenší regiony, jako Val d'Aosta, Marche, Umbrie, Basilicata či Molise, tak budou mít v podstatě jen jednu krajskou regionu. V ostatních případech dojde většinou k sloučení dvou a více okresních komor. Vzniknou tak orgány nezanedbatelné velikosti: například Metropolitní komora Milán bude sdružovat také okresy Monza – Brianza a Lodi.

Svaz hospodářských komor UnionCamere si stojí za tím, že navržený plán vytváří rovnováhu mezi úsporami a efektivním územním pokrytím. „Reorganizace udržuje husté území pokrytí ze strany hospodářských komor a zvyšuje efektivitu vnitřního fungování i aktivit na vnějšek komor,“ uvedl předseda UnionCamere Ivan Lo Bello. V rámci plánu reorganizace schváleného vládu, italské hospodářské komory získají novou roli v oblasti podnikové digitalizace, podpory cestovního ruchu, profesní kvalifikace a rozvoje Průmyslu 4.0.

 

Zdroj: www.unioncamere.gov.it

 

Zdroj fotografie: UnionCamere

Loading…