Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.08.2017

Počet přepravených cestujících na Letišti Praha se zvýšil o pětinu

Počet odbavených cestujících na Mezinárodním letišti Václava Havla v Praze se citelně v prvních šesti měsících letošního roku zvýšil. Ukazují to údaje zveřejněné vedením letiště.

Dle těchto údajů se počet cestujících na pražském letišti zvýšil o 21 procent na 6,7 milionů osob. Zhruba devadesát procent letů směřuje do destinací v Evropě, ovšem spoje do zemí v Africe a na Blízkém východě zaznamenávají velice rychlé tempo růstu.

Podle vedení Letiště Praha by letos počet odbavených pasažérů mohl stoupnout na patnáct milionů osob. V loňském roce prošlo pražským letištěm přes třináct milionů pasažérů. „Růst cestujících v průběhu hlavních letních měsíců bude zřejmě vyšší oproti našemu původnímu očekávání. Důvodem je nárůst nabízené kapacity leteckých dopravců meziročně o 14 % a zároveň vyšší obsazenost letů, než jaké dopravci přes letní měsíce v minulosti dosahovali. Tento trend pokračuje již od září 2016, současná obsazenost letadel se blíží v průměru 80 %,” vysvětluje předseda představenstva letiště Václav Řehoř.

Velice dobře si vede také Itálie, která je druhou nejrychleji rostoucí destinací. Počet pasažérů z a do italských destinacích se zvýšil o 37 procent, a to díky větším kapacitám přepravy ČSA a nízkonákladových společností. Již v loňském roce byla Itálie třetí největší destinací a milionem přepravených pasažérů. Letošní čísla slibují ještě lepší výsledky.

Zdroj: www.prg.aero/cs

Zdroj fotografie:  Pixabay

Loading…