Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.11.2018

Pojišťovací skupina Generali představila svůj nový tříletý plán

Italská pojišťovací skupina Generali představila investorům svůj tříletý plán růstu. Prezentace proběhla na Investor Day ve středu 21. listopadu.

Nový tříletý plán počítá s celou řadou významných indikátorů pro investory. Pojišťovací skupina slibuje zvýšit dividendy, jež by měly dosáhnout alespoň 11,5 procent return on equity. Skupina chce výrazně posílit tvorbu kapitálu a současně snížit své zadlužení až o dvě miliardy eur. V rámci evropského trhu chce Generali udržet svou pozici lídra s celkovým předepsaným pojistným v hodnotě 63 miliard eur.

Mezi konkrétními cíli tříletého plánu je vytvořený nové platformy asset managementu a větší zaměření na výdělečně a rychle rostoucí trhy. Jak upřesnil CEO skupiny, Philippe Donnet, Generali počítají také s dalšími investicemi do aktivit ve střední a východní Evropě. „Jasná strategická vize Generali se opírá o její silné body s cílem konsolidovat svou pozici lídra v Evropě zaměřeného na retailové zákazníky a malé a střední podniky,“ shrnul plán Philippe Donnet.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie: Generali

Loading…