Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.03.2019

Pojišťovací skupina Generali vydělala v loňském roce 2,3 miliardy eur

 

Italská pojišťovací skupina Assicurazioni Generali vloni výrazně zlepšila své hospodaření. Ukazují to zveřejněné hospodářské ukazatele.

Čistý zisk Assicurazioni Generali vzrostl v loňském roce o více než devět procent na 2,3 miliard eur. Zlepšení zaznamenal také hrubý zisk skupiny, a dosáhl bezmála pěti miliard eur. Hrubé předepsané pojistné se zvýšilo o circa pět procent na 66,7 miliard eur. Zlepšení zaznamenaly i indikátory kapitálové přiměřenosti. „Assicurazioni Generali překonaly všechny cíle stanovené v plánu rozvoje 2015 - 2018 a dokončily transformaci celé skupiny," uvedl k výsledkům CEO skupiny, Philippe Donnet.

Drtivou většinu aktivit skupiny představuje životní pojištění, které tvoří více než dvě třetiny příjmů. V tomto odvětví skupina dosáhla zisku v hodnotě tří miliard eur. Předepsané pojistné v neživotním pojištění činí téměř 21 miliard a hrubý zisk dvě miliardy eur. Obě odvětví vykázala v loňském roce růst. K zisku přispěly i další aktivity, např, asset management.

Vedení skupiny chce v letošním loce posílit pozici Generali v oblasti neživotního pojištění. Nejvyšší management také navrhl zavést akciový plán, díky kterému by zaměstnanci skupiny mohli kupovat za příznivější podmínky akcie Generali vykoupené během operací buy-back. O návrhu budou hlasovat akcionáři na valné hromadě, která proběhne v Terstu ve dnech 30. dubna a 3. a 7. května.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie: Assicurazioni Generali

Loading…