Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.01.2021

Portál kompenzačních programů začal o víkendu znovu fungovat

Během víkendu začal znovu fungovat portál AIS MPO, skrze který se podávají žádosti o příspěvek z kompenzačních programů. Oznámil to ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Portál AIS MPO, skrze který se podávají žádosti o příspěvek z programů COVID Gastro - Uzavřené provozovny a COVID Nájemné, měl problémy a výpadky po celý minulý týden. Ve čtvrtek a pátek pak přestal fungovat úplně. Po údržbu ze strany dodavatelské firmy bylo fungování portálu obnoveno v pátek večer.

Podle ministra Havlíčka se podnikatelé nemusí obávat, že by kvůli výpadku přišli o možnost čerpat prostředky z kompenzačních programů. „Možná někteří podnikatelé panikařili, že kdo dřív přijde, tím větší bude mít jistotu, že peníze dostane. Není to tak, ten program je nárokový,“ uvedl Havlíček.

Do svízelné situace ale mohl výpadek dostat podnikatele, kteří chtěli podat žádost do druhé výzvy programu COVID Nájemné, která mířila ke konci. Ministerstvo nakonec prodloužilo termín pro podání žádosti do 4. února. Do prvního března pak podnikatelé mohou žádat o příspěvek z programu COVID Gastro - Uzavřené provozovny. Během minulého týdne ministerstvo zaregistrovalo přes sedm tisíc otevřených žádostí. MPO dříve uvedlo, že o příspěvek budou moci zažádat až 100.000 firem a podnikatelů.

 

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

Loading…