Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.08.2016

Portopiccolo, luxusní městečko na pobřeží moře

Záliv v Sistianě je perla zasazená na výjimečném místě: kultura, historie a přírodní dědictví obohacují již po mnoho staletí toto pobřeží s křišťálově průzračnou vodou.Jen několik kilometrů od centra Terstu a ani ne hodinu od Benátek, Portopiccolo nabízí možnost zažít ekologické prostředí v kombinaci se službami luxusního resortu.

Nové městečko stojí na místě vytěženého lomu hned na pobřeží Jaderského moře. Jedná se o luxusní projekt, v rámci kterého byly vybudovány byty, vily a pětihvězdičkový hotel a Spa o velikosti více než 3 000 mq. Uvnitř komplexu Portopiccolo nabízí přímořské středisko, bar, bazény, restaurace, nespočet obchodů, kongresové centrum, Spa a fitness.

„Chloubou Portopiccolo jsou pak lázně, jež jsou umístěny přímo naproti moři,“ uvádí DaniloManghi, Chief Executive společnosti Manghi Czech. „Velkou výhodou ve srovnání s koupí samostatné nemovitosti je jeho okolí: městečko leží přímo u moře a je uzavřenou komunitou. Díky nabízeným službám je možné si užít naplno vlastní obydlí po celý rok. Je to tak správné místo pro ty, kdo hledají odpočinek v naprostém soukromí.“

Další silnou stránkou projektu je zeměpisná pozice. Záliv v Sistianě je totiž vzdálen jen několik málo desítek minut cesty autem od Terstu a zhruba hodinu od Benátek. Z České republiky je tak toto místo lehce dostupné autem i letecky. Letiště v Ljubljaně, ze kterého létají přímé linky do Prahy, je vzdálené méně než hodinu cesty autem. Projekt je tak vhodný i pro ty, co si chtějí užívat víkendy v naprostém klidu. „Díky svému umístění se Portopiccolo nehodí výlučně k dovoleným u moře, jak se pravidelně stává v konkurenčních lokalitách v Chorvatsku a Sardinii. Z této pozice se totiž dají navštívit významné památkové a enogastronomické  lokality. V zimě pak vedení městečka dokonce pořádá přímé lety helikoptérou do Alp. Je tak možné strávit den zimními sporty a večer ve Spa nebo večeří s výhledem na moře. Dalším důležitým aspektem je množství golfových hřišť v okolí. Portopiccolo je tak synonymem relaxu a potěšení po celý rok,“ dodává Chief Executive společnosti Manghi Czech.

Koupit nemovitost v Portopiccolo je výhodné nejen kvůli dovolené. Projekt nabízí přes 450 nemovitostí v kategoriích byt, byt s terasou a vila. Rozměry nemovitostí jdou od padesáti do několika stovek metrů čtverečních a ceny začínají na několika stovkách tisíc eur. „Koupit nemovitost v Portopiccolo je tak především dobrou investicí, protože v Itálii je dnes takřka nemožné koupit nemovitost přímo na pobřeží. Vedení projektu také připravilo rental program umožňující pronajímat nemovitosti v období, kdy není obývána majiteli,“ říká Danilo Manghi.

Marketingová kampaň začne na českém trhu teprve v roce 2017. I přesto ale Manghi Czech zaznamenala několik zájemců o tento projekt. „První reakce českého trhu jsou velice pozitivní. V ČR již existuje vrstva lidí, jež si může dovolit tento druh nemovitostí, ale jde o náročný trh: jedním z hlavních aspektů je pak koupě luxusních nemovitostí pro investiční účely,“ doplňuje Danilo Manghi.

Jedna z prvních prezentací projektu na českém trhu proběhla na Italian Golf Tournament, jež se odehrál v sobotu 18. června 2016 v Golfovém klubu v Berouně. Turnaj proběhl ve spolupráci s Italským velvyslanectvím v Praze a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou. „Hlavní cenou turnaje byl pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém hotelu Falisia, A Luxury Collection Resort & SPA v Portopiccolo,“ uvádí Danilo Manghi. „Chtěli bychom, aby se takový turnaj uskutečnil každý rok. Tento druh akcí představuje výbornou příležitost pro setkání mezi italskými a českými podnikateli a pro představení italských výrobků i mimo italsko-českou komunitu“.

 

 

Zdroj fotografie: www.portopiccolosistiana.it

Loading…