Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.12.2016

Poslední úsek dálnice D8 bude otevřen 17. prosince

Dálnice D8 bude dokončena do 17. prosince. Podle Ředitelství silnic a dálnic neexistují důvody pro posunutí data otevření posledního úseku dálnice.

Dálnice D8 je pro Českou republiku stěžejním infrastrukturálním dílem, které umožní přímé dálniční spojení mezi Prahou a Drážďany. Do zprovoznění celé dálnice zbýval dvanáctikilometrový úsek, jehož stavba byla ztížena vyššími nároky na ochranu životního prostředí a územními problémy. Tato část totiž prochází chráněnou krajinnou oblastí Českého středohoří.

V minulosti také mnozí experti upozorňovali, že geologické podloží území, kudy prochází dálnice, není vhodné pro tak velkou stavbu. Zhotovitelé díla tak museli v minulosti čelit celé řadě problémů jako sesuvy půdy či propadu základů mostů tvořící estakádu. „Celá konstrukce estakády je teď v naprosto dokonalé kondici a odpovídá očekávané životnosti 100 let,” ujišťuje tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Problémy však stavbu dálnice značně prodražily. Náklady na výstavbu se z původních 8,9 miliard korun vyšplhaly na více než deset miliard korun.

Zdroj:www.ceskenoviny.cz

Zdroj fotografie: ŘSD

Loading…