Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.08.2021

Pozastavení splátek se v Itálii týká zhruba 700.000 domácností a firem

Pozastavení splátek využívaly v Itálii k 30. červenci stovky tisíc domácností a firem. Uvedla to Italská centrální banka.

Moratorium na splácení úvěrů ke konci července stále využívalo zhruba 700.000 domácností a firem. Hodnota úvěrů s pozastavenými splátkami činila zhruba 74 miliard eur. To je zhruba čtvrtina všech pozastavených úvěrů od začátku epidemie, jejichž objem přesahoval 280 miliard eur.

V drtivé většině případů se jednalo o pozastavení splátek vyhlášené zákon. Na konci července tak malé a střední podniky využívaly moratoria u úvěrů ve výši 54 miliard eur, u domácností objem činil 13 miliard eur.

Firmy také hojně využily programů na zvýhodněné úvěry a státní garance dluhů. Během epidemie firmy podaly 2,3 milionu žádostí, z nichž byla drtivá většina schválena. Jednalo se především o úvěry malým a středním firmám. Celkový objem poskytnutých úvěrů a záruk činil 180 miliard eur.  V programu Garanzia Italia pro velké firmy bylo podpořeno 2900 finančních operací v celkové hodnotě 27,3 miliardy eur.

Zdroj: www.bancaditalia.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…