Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.02.2017

„Praha 2030 – investiční záměry“, Vnější pražský okruh jako hlavní priorita

Dostavba vnitřního i vnějšího pražského okruhu patří k hlavním prioritám rozvoje Prahy. Ukazuje to anketa společnosti Deloitte mezi osmi stovkami odborníků.

Hlavní prioritou je dle odborníků dostavba vnějšího pražského okruhu, který by měl zamezit vjezdu tranzitní dopravy do Prahy. Mezi hlavními prioritami následují dostavba vnitřního pražského okruhu, jež usnadní spojení mezi pražskými čtvrtěmi, dobudování sítě záchytných parkovišť u stanic metra, modernizace Ústřední čistírny odpadových vod a vybudování trasy D metra. „Ankety se zúčastnil více než čtyřnásobek běžného počtu účastníků. Z toho vyplývá, že dění v Praze a její budoucnost vzbuzuje opravdu velký zájem,” uvedl Miroslav Linhart, ředitel oddělení nemovitostí společnosti Deloitte.

Analytici společnosti Deloitte zcela nesdílí výsledky ankety s odbornou veřejností. Do jejich Top 5 priorit se probojovala Smart City a přímé spojení mezi letištěm a středem města, a naopak chybí modernizace čistírny odpadových vod a dobudování záchytných parkovišť. Analytici Deloitte a odborníci se nicméně shodují na méně potřebných stavbách. Na konci žebříčku tak skončila nová budova Magistrátu, výstavby nových pavilónů pražské ZOO či akvizice nemocnice na Bulovce. „Doprava ovlivňuje kvalitu života ve městě asi nejvýrazněji. Zároveň má Praha v této oblasti objektivně zásadní dluh a společně s růstem počtu obyvatel a ekonomické síly města bude doprava Achillovou patou dalšího rozvoje Prahy,“ doplňuje Michal Melč, senior manažer v oddělení nemovitostí v Deloitte.

 

Zdroj: https://www2.deloitte.com/

 

Zdroj fotografie: PIS

Loading…