Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.01.2018

Praha a Palermo ve srovnání

V pondělí 15. ledna byla zahájená při Italském kulturním institutu v Praze výstava Praha/Palermo Imprese. Výstava potrvá do 4. února.

Na výstavě jsou prezentovány snímky realizované v Praze a Palermu. „Já jsem již více než čtyřicet let fascinován italskou ulicí a tím, jak žije“, popisuje zaměření svých snímků Pavel Kopp, jež je autorem palermských fotografií. Autorem snímků pořízených v Praze je pak sicilský fotograf Antonio Saporito, který do projektu zapojil i dva studenty Školy fotografie, Sabrinu Buteru a Ivana Norrita. „Fotografie také líčí, jak obyvatelé žijí své město, jak vnímají jeho historii a kořeny“, dodává Saporito.

Výstava, která v loňském roce proběhla v Palermu, byla realizovaná díky silné vůli honorárního konzula České republiky v Palermu, Andrea Marchioneho. „Po mnoha letech pořádání akcí zaměřených na českou kulturu se nám podařilo uspořádat tuto výstavu, která zahrnuje obě města. Myslím si, že je nutné se dobře poznat pro to, abychom mohli rozvíjet další aspekty našich vztahů, např. obchod“, říká honorární konzul Marchione.

Vernisáže výstavy, kterou pořádá také Italské velvyslanectví v Praze a Italský kulturní institut, se zúčastnil i starosta města Palermo, Leoluca Orlando.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pavel Kopp e Antonio Saporito

Loading…