Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.08.2017

Praha bude zřejmě mít svůj S-Bahn

Rada Hlavního města Prahy schválila zapracování do nového městského plánu nových železničních tratí navržených Správou železničních dopravních cest. Změny by měly vést k vytvoření integrovaných příměstských železničních spojů v Praze a blízkém okolí.

Plán SŽDC předpokládá vybudování nových železničních infrastruktur v samotném centru Prahy. Díky těmto novým železničním cestám by příměstské vlaky, které dnes končí na Masarykově nádraží, by mohly pokračovat na hlavní nádraží a pak dále po pravé a levé straně Vltavy. Mnoho cestujících by tak již nemuselo přestupovat na další prostředky hromadné dopravy. Nová železnice by ulehčila i stávajícím dopravním uzlům, například hlavnímu nádraží.

„Zvýší se výrazně kapacita příměstských vlaků a usnadní se dojíždění veřejnou dopravou z okolí Prahy,“ věří radní pro územní plánování Petra Kolínská. Dle plánů SŽDC by mělo vzniknout v centru a širším centru třináct kilometrů nové tratě, z toho deset v tunelu, a sedm nových stanicích. Nejvýznamnější má být stanice Opera, jež má stát mezi Václavským nádražím a hlavním nádražím. Datum realizace nových železničních tratí nebyl stanoven a schválení ze strany Rady hlavního města je tak prvním krůčkem v tomto ambiciózním plánu, jež připomíná sítě příměstských vlaků S-Bahn obvyklé v německých metropolích.

Zdroj: www.praha.eu

Zdroj fotografie: Praha.eu

Popisek fotografie v galerii: Modrou čárou nové železniční tratě, přerušovaně tratě v tunelu

Loading…