Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.02.2023

Praha chce změnit svou mezinárodní pověst turistického města

Ve čtvrtek 2. února Italsko-česká obchodní a průmyslová komora uspořádala setkání s představitelkami oddělení zahraničních vztahů Hlavního města Prahy. Během setkání, které se uskutečnilo v Rezidenci primátora, se členové seznámili se strategií magistrátu.

Praha pracuje na tom, aby změnila svou mezinárodní pověst významné turistické destinace na město, které je také atraktivní pro expaty, protože nabízí dobré životní podmínky a zajímavé pracovní příležitosti, uvedla Tereza Hrušková, vedoucí oddělení zahraničních vztahů Hlavního města Prahy. Česká metropole se snaží přilákat nové obyvatele ze zahraničí, protože čelí nedostatku kvalifikované pracovní síly, což by v budoucnosti mohlo odradit investice s vysokou přidanou hodnotou.

Magistrát v roce 2020 spustil středisko Expat Centre Prague, které může pomoci lidem ze zahraničí s prvními kroky v české metropoli. Středisko poskytuje informace a pořádá workshopy o aspektech života v České republice, které mohu cizinci považovat za vzdálené.

Představitelky magistrátu diskutovaly s členy komory o tom, proč se přestěhovali do Prahy a jaký je jejich život v českém hlavním městě. Setkání se zúčastnili členové mladší 35 let, kteří se sdružují ve skupině Camic#NEXT.

Loading…