Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.04.2020

Praha odpustí nájemné za předzahrádky a za uliční prodej

Pražský magistrát odpustí restauratérům nájem za zábor veřejného prostranství pro předzahrádky a hoteliérům a majitelům penzionů místní poplatky z pobytu. Dalším živnostníkům Praha umožní zdarma nabízet své zboží před provozovnami, aniž by museli platit zábor prostranství.

Plošné prominutí místního poplatku za využívání veřejného prostranství se bude vztahovat na období od 14. března do konce roku. Opatření by se mělo týkat i farmářských trhů. Majitelům hotelů a penzionů budou prominuty místní poplatky z pobytu od 16. března do konce roku.

Vyřízení žádosti o zábor chodníku pro prodej zboží před provozovnou pro prodej zboží bude zjednodušené, bude se ohlašovat e-mailem, bez nutnosti schválení. Součástí uvolnění uličního prodeje budou ale technická omezení, například zachování bezpečného průchodu po chodníku, udržování čistoty a nutnost večer vše sklidit kvůli úklidu komunikací.

Pravidla žádosti pro umisťování restauračních předzahrádek stále zůstávají v platnosti, zůstává i nadále povinnost získat standardní povolení k záboru. Hlavní město ale již pracuje i na urychlení těchto procesů.

 

Zdroj: praha.eu

Zdroj fotografie: praha.eu

 

Loading…