Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.05.2017

Praha schválila vouchery pro malé a střední firmy

Zastupitelstvo Hlavního města Prahy schválilo zavedení voucherů na podporu malých a středních firem, jež podnikají na území hlavního města. Vouchery budou financovány operačním programem Praha – pól růstu ČR.

Dle usnesení zastupitelstva by hlavní město mělo vynaložit na vouchery 480 milionů korun. „Inovace a startupy podporujeme dlouhodobě, například jsme už otevřeli Prague startup centrum v paláci Adria nebo Pražské kreativní centrum v bývalých radničních domech Tentokrát jde o konkrétní finanční podporu,” řekla primátorka Adriana Krnáčová. Vouchery představují jedna z mála opatření na podporu malých a středních firem v hlavním městě, jež jsou financovány z evropských fondů.

Zastupitelstvo schválilo dva odlišné programy voucherů, ze kterých každý může počítat s rozpočtem 240 milionů korun. První program bude financovat nákup služeb výzkumu a vývoje malých a středních firem u veřejných výzkumných institucí. Druhý program voucherů bude mít podstatně širší záběr: město bude financovat stáže v zahraničních inkubátorech, účast na zahraničních veletrzích či nákup kreativních služeb, koučingu a mentoringu. Minimální spolufinancování firem bude 25 procent u projektů v hodnotě do půl milionu korun a padesát procent u ostatních projektů. Oba programy budou spuštěny od prvního ledna 2018.

 

Zdroj: www.praha.eu

Zdroj fotografie: Praha.eu

Loading…