Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.10.2019

Pražská restaurace Aromi se dostala do výběru nejlepších italských restauraci ve světě

Restaurace Aromi ze skupiny La Collezione, jež je členem Italsko-české komory, se dostala do výběru nejlepších italských restaurací v zahraničí.

Restaurace, kterou vymyslel a založil známý šéfkuchař a podnikatel v gastronomii Riccardo Lucque, se umístila na 11. místě v žebříčku nového gastronomického průvodce 50 Top Italy. Společně s dalšími dvěma restauracemi v Německu je tak Aromi jedinou restaurací ve střední a východní Evropě, jež se dostala do výběru 50 nejlepších italských restaurací v zahraničí. Na čelních pozicích žebříčku se umístily Restaurant Passerini v Paříži (Francie), Don Alfonso 1890 v Torontu (Kanada) a Heinz Beck Restaurant v Tokyu (Japonsko).

Žebříček byl sestaven dle hodnocení 350 komisařů nového gastronomického bedekru, již navštívili hodnocené restaurační provozy v anonymitě. «Všechny uvedené podniky jsou schopné nabídnout díky své kuchyni, stylu a pravdivosti používaných surovin, část italské kultury», poukazují autoři průvodce. Uvedené italské restaurace také spojuje otevřený přístup ke gastronomii. «Vykazují kuchyni, která je pevně zakotvena v tradici a současně je otevřena novým horizontům, je ochotna k vzájemnému propojování kontaminaci a inteligentně využívá produkty z oblasti, kde se nachází», dodávají autoři bedekru.

Zdroj: www.50topitaly.it

Zdroj fotografie: 50 Top Italy

Loading…