Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.02.2020

Pražské metro jede na Bologna Children’s Book Fair

Pražské metro se představí na známém veletrhu Bologna Children's Book Fair, který patří mezi hlavní evropské akce v oblasti literatury pro děti a mládež.

Mezi pozvanými ilustrátory na 57. ročník veletrhu, který proběhne od 30. března do 2. dubna v Bologni, figurují i čeští výtvarníci Jan Šrámek a Veronika Vlková. České duo výtvarníků uspělo v konkurenci více než 2500 ilustrátorů ze 66 zemí světa. Konečný výběr 74 pozvaných ilustrátorů provedla mezinárodní umělecká porota, ve které zasedli Valérie Cussaguet (Fr), Enrico Fornaroli (It), Lorenzo Mattotti (It), Cathy Olmedillas (Uk) a Machiko Wakatsuki (Jpn).

Jan Šrámek a Veronika Vlková se v Bologni představí se svými ilustracemi pro knihu Milady Rezkové To je metro, čéče! (nakladatelství Paseka). Kniha vypráví cesty a dobrodružství, které podniká malý Karel Kroupa se svým dědečkem v pražském metru. "Knížka plná ilustrací, plánků a komiksů představuje pražské metro jako úžasnou stavbu i skvělý dopravní prostředek," uvádí k publikaci, kterou si užijí nejen děti, nakladatelství Paseka.

Zdroj: art.ceskatelevize.cz

Zdroj fotografie: nakladatelství Paseka

Loading…