Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.04.2024

Pražský dopravní podnik otevřel své dveře členům Italsko-české komory

Členové Italsko-české obchodní a průmyslové komory měli ve čtvrtek 11. dubna možnost navštívit sídlo centrálního dispečinku Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) a diskutovat se špičkami této společnosti.

Členy Italsko-české komory přivítal předseda představenstva DPP Petr Witowski. „Dostali jsem stříbrnou medaili za druhou nejlepší hromadnou dopravu ve světě,“ poukázal Witowski na vysokou kvalitu služeb, které poskytuje dopravní podnik. Ten je se svými 11.000 zaměstnanci a obratem několik desítek miliard korun jednou z největších corporate společností na pražském území. DPP investuje každoročně miliardy korun do nové infrastruktury, jako je metro D či nové tramvajové linky, a postupné obměny vozového parku. Hlavní zdroje financování jsou dotace od Hlavního města Prahy, tržby z prodeje jízdenek a předplatných a v případě investic také spolufinancování z fondů EU. „Stát není (do financování) vůbec zapojen,“ dodal Witowski.

Návštěvu hodnotil pozitivně předseda Italsko-české komory Danilo Manghi, podle kterého členové měli možnost se blíže seznámit s investičními plány a fungováním pražského dopravního podniku.

Členové měli také možnost navštívit dispečinkový sál metra, ze kterého se řídí obvyklý provoz a řeší mimořádnosti na třech linkách pražské podzemní dráhy. Experti na místě odpovídali na zvídavé dotazy členů ohledně fungování této klíčové infrastruktury pro dopravu v české metropoli.

 

Zdroj: CAMIC

Loading…